If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Отговорил съм на питащия какво има зад шайбата,понеже пита и не знае ! Никъде не съм писал,че вие лагер
Ама важното е и ти да напишеш нещо и да си в джаза и тая тема да стане 10 страници с отговори като твоя !
Така зададен въпрос,навежда незнаещите към грешни разсъждения.Извинявам се че Ви засегнах и не схванах тънката Ви професионална мисъл.
Така зададен въпрос,навежда незнаещите към грешни разсъждения.Извинявам се че Ви засегнах и не схванах тънката Ви професионална мисъл.
Абе като гледам май питащия дава погрешна информация !
Незнаещия като не разбира да ходи в сервиз ! Щом не разбира да не се напъва...механиката не е като да садиш домати
Ха с здраве !
Абе като гледам май питащия дава погрешна информация !
Незнаещия като не разбира да ходи в сервиз ! Щом не разбира да не се напъва...механиката не е като да садиш домати
Ха с здраве !
колега, питам щото съм ходил при кви ли не майстори и ми казват че нищо и нямало, да си я карам така, била стара кола нормално било да вие, а преди 4-5 месеца превъртя ремък и олекнах с едни 800лв ето за какво питам, уж всичко е сменено а пак се разви и не знам от какво е а в града където живея Поморие има уж добър майстор Калоян, толкова добър че неможе да разбере от какво е
колега, питам щото съм ходил при кви ли не майстори и ми казват че нищо и нямало, да си я карам така, била стара кола нормално било да вие, а преди 4-5 месеца превъртя ремък и олекнах с едни 800лв ето за какво питам, уж всичко е сменено а пак се разви и не знам от какво е а в града където живея Поморие има уж добър майстор Калоян, толкова добър че неможе да разбере от какво е
Писна ми от майстори който гледат да ти вземат парите само, да ви разкажа какво ми се случи, както ви казах днес я водих на сервиз и гледаха, слушаха, било водна помпа, разбрахме се урте да я сменят че днес имали работа, пребрах се в нас и ме човъркаше от вътре, повиках един приятел и махнахме капака на ангренажа и кво да видим, ангренажа иска да се затегне, преплъзва на паразитната ролка, тоест паразитната ролка се върти на ръка, като позагрее колата ремъка се затяга уплътнява ролката и виенето спира.
Нали уж обтяжната ролка сатяга ремъка сама??
Какво означава "ангренажът иска да се затегне"? Да не би да е хлабав ремъкът? На обтяжната ролка има маркер, който показва дали ремъкът е опънат правилно.
Какво означава "ангренажът иска да се затегне"? Да не би да е хлабав ремъкът? На обтяжната ролка има маркер, който показва дали ремъкът е опънат правилно.
Да, но не знам, да не направя беля, утре пак на майстор да го затегне
Не ми е в средата, малко отстрани ми е, и да попитам, трябва ли да се сваля ремъка за да се оправи или се натяга от самата ролка?
Не се сваля ремъка. Разхлабва се законтрящата гайка (M8 ) и основата на ролката се избутва докато показалецът застане на позиция, след което гайката отново се стяга с усилие 2,3 kg.m. Въпросното избутване нормално се прави с ексцентричен инструмент, но става и с подходяща отвертка.
Впредвид на това, че всичко по ангренажа е много отговорно, ако не си 101% сигурен в действията си, по-добре прибегни до квалифицирана помощ.
Благодаря ви за отговорите, няма сам да го правя, ще я карам на сервиз, просто исках да знам каква е процедурата, да няма пак от рода, ама сега трябва да сваляме ремъка да зацепваме, много е сложно, я сега дай едни 200лв
Comment